Krachtstroom aanleggen in Heerenveen

Wilt u overgaan op inductie koken, heeft u recent een jacuzzi aangeschaft of wilt u bedrijfsmatig zware machines gaan inzetten? Dan gaat u meer energie gebruiken dan de gemiddelde gebruiker. Bij Precies Techniek B.V. helpen we u graag met de aanleg van krachtstroom of een 3-fasenaansluiting in Heerenveen. We zijn te bereiken via 0527 - 22 12 00 en het contactformulier.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting in Heerenveen

De term krachtstroom wordt veelvuldig als synoniem voor een 3-fasen aansluiting gebruikt. Toch betekenen ze niet exact hetzelfde. Krachtstroom is eigenlijk alleen bedoeld voor hele zware machines. In woonhuizen gaat het in vrijwel alle gevallen om een 3-fasen aansluiting als het over krachtstroom gaat.

Met een 3-fasen aansluiting krijgt uw woning drie keer een stroomvoorziening van 25 ampère (dit is de stroomsterkte). Daardoor komt er nu drie maal 230 volt (de elektrische spanning) de groepenkast binnen waar dat anders een keer 230 volt is. Vanwege de grotere hoeveelheid spanning kunt u elektronica gebruiken die meer energie nodig heeft.

Denk bijvoorbeeld aan een bubbelbad, een laadpaal of een inductiekookplaat. Deze apparaten zouden voor overbelasting zorgen bij een standaard 1-fase aansluiting. Maar omdat de spanning nu in 3 fasen wordt opgedeeld gebeurd dat niet.

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Voor zware industriële machines heeft u bovenop een 3-fasen aansluiting ook nog krachtstroom nodig. Deze apparaten verlangen naast meer elektriciteit ook een hogere stroomspanning. De 230 volt die huishoudelijke apparaten gebruiken is voor dit type machines niet genoeg.

Krachtstroom is met een spanning van 400 volt veel zwaarder. Om dat mogelijk te maken zullen we uw groepenkast hierop aan moeten passen. Pas dan kunt u daadwerkelijk zwaardere machines laten draaien.

Wat komt er nog meer kijken bij krachtstroom of een 3-fasen aansluiting in Heerenveen?

Naast een elektricien heeft u voor een 3-fasen aansluiting en krachtstroom ook uw netbeheerder nodig. Daar doet u het verzoek voor het verzwaren van uw aansluiting. Wel is het hierbij cruciaal dat uw groepenkast van een 3-fasen hoofdschakelaar is voorzien.

Is dat nog niet het geval dan kunnen we deze voor u plaatsen. Even als het speciale Perilex stekkersysteem en de bijbehorende stopcontacten die voor apparaten die op een krachtstroom of 3-fasen aansluiting draaien noodzakelijk zijn. Dat speciale stekkersysteem zorgt voor een evenredige verdeling van de stroom over de verschillende fasen.

Contact met Precies Techniek B.V. voor krachtstroom aanleggen in Heerenveen

Zou u graag zo’n 3-fasen of krachtstroom aansluiting willen laten realiseren? Of heeft u nog vragen naar aanleiding van de uitleg op deze pagina? In Heerenveen kunt u bij Precies Techniek B.V. terecht. Ook voor meer informatie.

Wij zorgen graag voor uw nieuwe aansluiting en helpen u met alle benodigdheden. Dat geldt zowel voor een 2-fasen, een 3-fasen als een krachtstroom aansluiting. U kunt ons bereiken via 0527 - 22 12 00 of vrijblijvend een offerte aanvragen via het contactformulier.