Groepenkast vervangen of uitbreiden in Heerenveen

Wilt u in Heerenveen uw groepenkast laten vervangen of uitbreiden? Wellicht heeft u een verouderd exemplaar of heeft u kortgeleden geïnvesteerd in nieuwe elektrische apparatuur. Beide zijn goede argumenten om uw groepenkast aan te pakken.

En wij van Precies Techniek B.V. kunnen u daar bij helpen. Bel naar 0527 - 22 12 00 of vraag een offerte aan via het contactformulier. Dan zullen wij zorgen voor een uitmuntend werkende en veilige groepenkast.

Waarom een groepenkast vervangen in Heerenveen?

De twee belangrijkste redenen voor het vervangen van een groepenkast zijn veiligheid en gebruiksgemak. Een gemiddelde groepenkast gaat zo’n 15 tot 20 jaar mee. Als de groepenkast al ouder is zult u sneller ongemak ervaren en neemt de kans op een onveilige situatie mogelijk toe.

Aardlekschakelaars werken soms niet meer en schakelaars kunnen bijvoorbeeld inbranden. Dat kan gemakkelijk brand veroorzaken en zo voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Maar er kunnen meer dingen gebeuren.

Omdat onze elektrische apparaten steeds krachtiger worden en we ze meer gaan gebruiken krijgt zo’n oude groepenkast het lastig. Als er verscheidene apparaten tegelijk worden ingeschakeld terwijl ze deel uitmaken van eenzelfde groep resulteert dat mogelijk in overbelasting. Met het gevolg dat er stoppen uitslaan.

Wanneer een groepenkast uitbreiden in Heerenveen?

Als er bij bepaalde groepen overbelasting optreed hoeft de groepenkast lang niet altijd vervangen te worden. Vaak is uitbreiding van de huidige groepenkast ook een mogelijkheid. In dat geval voegen we een groep of meerdere groepen toe.

Op deze wijze wordt de stroom gelijkmatiger verdeeld over de groepen. En als u een grootgebruiker als een jacuzzi of een sauna aanschaft kan hiervoor een aparte groep worden aangelegd. Hetzelfde is mogelijk wanneer u graag zou willen overstappen op elektrisch koken.

De functie van een groepenkast

Iedere woning en elk pand beschikt over een groepenkast. Op deze plek komt de stroom het huis binnen en wordt het via verschillende groepen over de woning verspreid. Iedere groep levert dus stroom aan een specifiek gedeelte van het pand.

Als er meerdere apparaten van dezelfde groep op hetzelfde moment worden ingezet bestaat er een kans op overbelasting. Mocht er kortsluiting of overbelasting optreden binnen een bepaalde groep dan slaat de groepstop uit. En als dat niet gebeurd, de aardlekschakelaar. Het is dus in principe een dubbel veiligheidsmechanisme dat voorkomt dat het helemaal mis gaat bij overbelasting.

Contact met Precies Techniek B.V. voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Heerenveen

Wilt u een gevaarlijke situatie voorkomen door tijdig een verouderde groepenkast te laten vervangen? Of wilt u meer gebruiksgemak voor uw elektrische apparaten door het uitbreiden van de groepenkast? Daarvoor kunt u Precies Techniek B.V. inschakelen in Heerenveen. Bel 0527 - 22 12 00 of doe een offerteaanvraag via het contactformulier.